Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Arma Ferre - Frilagda produktbilder fotograferade på plexiskiva

I detta inlägg bjuder jag på ett urval från vår produktfotografering åt Arma Ferre. I förra bloggposten fick ni se hur bilderna med vår fina modell Tove föll ut och nu är det dags för  produktbilderna.

Ovan är ett urval av totalt 86 bilder som fotograferades  alla under en heldag i studion. För att underlätta vårt arbetsflöde riggade vi upp en stång där vi fäste två stycken  ståltrådskrokar för att hänga upp och justera in alla halsband och örhängen. Armbanden fotograferades rakt på den vita plexiskivan som vi hade som underlag.

Bilderna ser väldigt enkla ut men det är mycket arbete med att passa in varje örhänge i rätt vinkel och att lägga armbanden på ett snyggt och lagom oordnat sätt. Vi placerade också in små urklippta silver-, vit- eller svartfärgade skivor för att ge kontrast och, eller upplättning på specifika detaljer i varje produkt.

I efterbehandlingen är alla bilderna färgjusterade för att matcha smycket och frilagda i banor för att underlätta användning i framtida pressmaterial.