Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Caroline i pudelfrisyr

Caroline i våfflad pudelfrisyr

Nu är bilderna på Caroline som vi fotograferade den 25:e mars äntligen klara att visas upp.

Att samarbeta med grymma frisörer/hårstylister och makeupartister gör ens arbete så mycket roligare. En sådan enkel sak som att ha någon att bolla med när man fotograferar är guld värt. Det gör att man pushar sig själv lite hårdare och upptäcker saker som man ibland inte upptäcker när man fokuserar stenhårt på posering och modellens uttryck.

Efter lite test av olika tekniker för retusch så valde jag att gå tillbaka till att retuschera allt för hand. Det är det som tar längt tid, men som med det mesta annat här i världen så är det den svåra vägen som ger bäst resultat.

För de som vill ha en liten kort introduktion till retusch så brukar jag tipsa om fotografen Martin Botvidsson som har lagt upp lite videoguider på retuschakademin. Annars är det bara att söka "skin retouching" eller "professional skin retouching" på Youtube.

En teknik som jag testade när jag redigerade dessa bilder var att använda High pass filter och olika blandningslägen, men då jag inte fick rätt känsla tog jag bort det.

Hoppas ni gillar bilderna och är det någonting ni undrar över så är det bara att skriva en kommentar.