Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Christian Björkgren - Swedish Lifeguard

Christian Björkgren - Swedish Lifeguard ©Tobias BjörkgrenMin kära lillebror befinner sig just nu på ett fint hotell längs den Egyptiska kusten. Där ska han bo och jobba under 6 månaders tid. Jobbet är som livräddare, en yrkeskategori som det inte snackas så mycket om i vårt mörka hörn på planeten, men Christian, min bror, har större planer, som ska ta honom långt hemifrån. Det finns nämligen ett ställe där  livräddare har större status än i Sverige och Europa, där de till och med har en helt egen tv-serie. Nej jag pratar inte om Baywatch, jag talar så klart om Livräddarna på Bondai-beach i Australien.

I sina ansträngningar att nå dit kommer han att lansera en hemsida med bilder, text och kortare videoklipp för att sälja in sig själv som livräddare och simmare. Denna bild är en av tre som vi hann med innan han begav sig av söderöver.

Detta är mitt första försök till att frysa vattenrörelser och det var ett gediget jobb från både lillebror och assistenter som kastade vatten om och om igen för att få dessa härliga splasch-effekter. Den slutliga bilden är egentligen ett hopplock av kanske 5-6 olika bilder. Ett roligt pillande i Photoshop helt enkelt ;).