Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Den obligatoriska årskrönikan för 2013

Jaha, då var det dags att tvångsmässigt göra den här återblicken på det gångna året. Ett år som gick snabbare än det kom. Om 2012 var ett utvecklingens år, så var 2013 ett mognadens år. Jag känner mig mycket mer säker i mitt fotograferande idag och tycker att det syns både i mina uppdrag och i min relation med mina kunder.

Höjdpunkter under 2013

Totalt gjorde jag över 60 olika uppdrag, trots att varje uppdrag har en plats i mitt hjärta så finns det vissa saker som sticker ut, här är ett axplock av de uppdrag jag minns från 2013.

Jag genomförde min allra första  utställning nere på Österlens konstrunda med mitt koprojekt.

Fotograferade en reklamkampanj åt SATS, där bilderna blev så lyckade att de utökade användningen till att klä in två tvärbanevagnar vid invigningen av nya tvärbanan. Jäkligt kul att se ens bilder tryckta i überformat.

Vi gjorde receptbilder åt vintillverkaren Mia Moscato i samarbete med årets konditor 2012 Cecilia Andersson.

Kampanjbilder för margarintillverkaren Flora, som vi fotograferade ute på Tullgarns orangeri

Reportage åt Microsoft, där jag fick kontakt med flera sköna bloggare i New York som jag sedan åkte och besökte, och därmed skapade väldigt många nya vänner och kontakter i scenen på andra sidan pölen.

Vi åkte till Spanien för Profotos räkning och fotograferade kläder ur Ahlvars SS14 kollektion och konceptkollektionen Yunnan för NHORM.


Jag fick följa med bakom kulisserna för Bea Szenfelds visning under Mercedes Benz fashion week.

Slutligen så sålde jag in min första editorial i ett tryckt magasin vid namn Daisy Beauty som kommer ut i butik nu i februari, så stay tuned!

Tack till alla kunder, underbara samarbetspartners och alla som följer mitt arbete och uppmuntrar mig att hela tiden bli bättre och utvecklas. Redan nu så verkar 2014 bli ett ljust år och jag har stora förhoppningar på att kunna göra stora spännande och roliga projekt under året.