Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Digital Storytelling

Gitta Wilén, Internetworld nr:10 2010 ©Tobias Björkgren

I senaste numret av Internetworld kan man se två bilder fotograferade av mig (sidan 9 och 10). Den ena bilden är på Gitta Wilén och den andra på Pelle Sten. Vad de har gemensamt är att de båda jobbar med något som kallas Digital Storytelling och är glödheta inom den digitala sfären.

Regn och rusk ute i Sundbyberg

När jag fick uppdraget från Internetworld berättade Nina att det var en person på Veidekke jag skulle fotografera och jag förstod med en gång att det var Gitta det gällde. Gitta har jag vid ett flertal tillfällen träffat, oftast via min bekantskap Nikke Lindkvist och det faktum att vi båda hänger på Il Cafè. Pelle var ny för mig under och vi träffades för första gången öga mot öga på SSWC även om jag följt honom på twitter en längre tid (rätta mig om jag har fel Pelle). Han jobbar på Inuse som arbetar med att utvärdera digitala gränssnitt och  utveckla webbplatser om jag inte misstar mig.

Gitta Wilén, Internetworld nr 10 2010 ©Tobias Björkgren
Gitta Wilén, Internetworld nr 10 2010 ©Tobias Björkgren

Den dagen, första i oktober, jag skulle fotografera Gitta öste regnet ner men det hindrade inte oss utan vi gav oss ut i ovädret för att hitta fotograferingsplats. Vi gick en runda och fick syn på denna fina pekhand som med lite fantasi kan likna en äldre modell av muspekare. Vi fortsatte att gå i hopp om att hitta något annat trevligt, jag var intresserad av att fotografera Gitta över Parken som fanns på baksidan.

När jag väl riggat upp och tryckt av några bilder ser jag Gitta genom sökaren förskräckt sträcka sig mot min blixt på stativ. Jag tittar snett åt sidan och ser hur hela anordningen bara faller omkull. Som tur var dämpade  paraplyet fallet och den enda skadan blev ett böjt metallrör. Vi bestämde oss istället att gå tillbaka till den pekande handen där vi bland annat tog bilden ovan.

Hur man undviker att ens blixtar blåser omkull

Pelles bild var inte alls lika dramatisk att föreviga, dels på grund av bättre väderförhållanden men främst för att vi faktiskt valde att fotografera inomhus (blåser inte alls lika mycket inomhus). Pelle har en mycket härligt skägg och ser väldigt sympatisk ut (kan bero på att han faktiskt också är väldigt sympatisk). Vi kollade runt lite på Inuse kontor efter lämplig plats som andas "Storytelling" utan att kännas allt för pretto. Så efter några misslyckade idéer fick pelle slå sig ner i en härlig orangeröd soffa med en iPad i knät. Voila!

Pelle Sten, Internetworld nr 10 2010 ©Tobias Björkgren
Pelle Sten, Internetworld nr 10 2010 ©Tobias Björkgren

I bilden ökade jag det befintliga ljuset med lite extra ljus från blixten som jag skjuter igenom mitt paraply (till vänster utanför bild). Men det bästa av allt enligt min mening är affischen bakom Pelle som förutom att ha snygga färger även fungerar som en slags karta över olika webbverktyg och communitys. Fiffig man är i sin storytelling va ;)?