Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Fotografering för Ahlvar SS14 i Cartagena, Spanien

Frida Ahlvarsson är en är en otroligt talangfull designer som inriktat sig på att göra välsittande, lättburna och fantastiskt snygga blusar och andra överdelar under namnet Ahlvar.

Jag tog med mig några plagg från hennes kommande kollektion för SS14 för att fotografera inspirationsbilder av dem nere i den spanska kuststaden Cartagena.

Natuligt ljus och reflexskärmar som ljusformare

Med mig på resan hade jag ett antal reflexskärmar från Profoto, som de ville att jag skulle testa. Vanligtvis när jag fotograferar så använder jag mig mycket av blixtar. Men eftersom vi nu befann oss utomlands och vi ville vara mobila så passade dessa skärmar väldigt bra.

Reflexskärmarna finns i två olika storlekar 80cm och 120cm. båda är fyrkantiga till formen och har dubbla handtag. Just att de hade dubbla handtag gjorde att mina assistenter kunde hålla skärmarna, längre och högre upp än andra reflexskärmar som saknar handtag. De kunde också stå emot starka vindar väldigt bra. Ett stort plus i kanten!

Reflektioner kring att arbeta med naturligt ljus och reflexskärmar

Det var otroligt befriande att bara jobba med befintligt ljus i den här miljön. Man blir mycket mer mobil och kan vara mer spontan och vara mer öppen i sitt tänk än om man för varje ändrad vinkel behöva flytta om 3, 4 lampor.

Jag rekommenderar starkt ett besök i Cartagena, stora kontraster mellan gammalt och nytt i en mycket vacker omgivning som är behagligt att fotografera i. Sen att hela staden slår igen och tar siesta under halva dagen gör ingenting alls, då kan man ju fortsätta att jobba på ostört ;).

Som en del i resan och uppdraget gjorde vi även en bakom kulisserna video som publicerade på profotos blogg tidigare i veckan.

Stort tack till teamet som gjorde bilderna möjliga.

Modell Stina Almer, Zap models Makeup Nina Pari Norss Styling Therese Granlund Video Emellie Erlandsson Klippning David Jonsson Assistenter Anders Johnsson, Caroline Björkgren, Pelle Forsmark