Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Fotostudion - en samlingsplats för inspiration och utveckling av svensk fotografi

Fotostudion.se

Varför finns det ingen naturlig sida för svenska fotografer där man kan inspireras och få lära sig om olika tips och tricks kring foto? ungefär så har jag och Gordon Andersson resonerat när vi i veckan äntligen lanserat Fotostudion.se.

Nu är fotostudion.se lanserad, en samlingsplats för inspiration kring svenskt fotograferande
Nu är fotostudion.se lanserad, en samlingsplats för inspiration kring svenskt fotograferande

Det var nästan ett år sedan som vi först satte oss ner och funderade kring hur vår sida för den fotostudio som vi är delägare av skulle se ut. Vi diskuterade fram och tillbaka och kom fram till att det är ju totalt meningslöst att ha en statisk reklamsida om att man kan hyra vår studio och gå fotokurser i. Istället fokuserar vi på det som alla vill veta istället. Hur är det att jobba som fotograf, höra någon berätta om hur det är att fotografera för H&M eller IKEA, att arbeta som porträttfotograf, kändisfotograf. Hur fungerar det här med tryckanpassning av bilder? Vad ska man tänka på när man åker på safari med sin fotoutrustning i Kenya?

Så om allt går vägen blir fotostudion.se just denna mötesplats. Där vi alla kan få tips om hur man kan förbättra sitt fotograferande, få en insyn i en fotografs vardag och de yrken som kretsar kring vår underbara fotovärld.

Har ni någon idé på personer vi ska intervjua eller om ni själva vill berätta om en fotoidé ni har. skicka en meddelande till tips@fotostudion.se