Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Grand Central Fashion

Grand Central Fashion ©Tobias Björkgren

[gallery link="file" columns="4"] I höst beslutade jag mig för att dra igång ett lite större projekt för att bredda min portfolio. Jag har längtat efter att fotografera mer modeorienterat i schysta lokaler och efter att ha blivit ihopkopplad med ansvarig för Scandic Grand Central och berättat om min idé så hade vi en plats som gav stora möjligheter till ett varierat och stilfullt uttryck.

Men ett projekt som detta kan man så klart inte genomföra utan lite problem, men att följande skulle inträffa är väl ändå lite väl mycket. Efter att ha bokat om tillfället för fotograferingen 2 gånger, att första modellen inte kunde ställa upp, att min ordinarie stylist (som jag planerat hela fotograferingen med) blev sjuk 48 timmar innan fotograferingen, att min backupstylist blev sjuk dagen innan fotograferingen samt att min makeupartist bara kunde vara på plats några timmar i början.

Men det hela löste sig på ett väldigt bra sätt. Stylist nummer tre blev i själva verket tre stylister; Dee Omar, Nikeisha Andersson och Johanna Folmer.

Modellen vid namn Agneta Falk, från Nouveau Models var grymt duktig och väldigt lättsam att jobba med, kan varmt rekommendera henne för alla möjliga och omöjliga uppdrag.

Och Karolina Danielson, makeupartisten är alltid en fröjd att jobba med.

Till plåtningen hade jag fått låna en del utrustning att testa. Först och främst en PhaseOne kamera, som efter att ha använt den en heldag gav enorma habegär, den upplösningen, den skärpan, det ljudet. Helt enkelt alldeles underbar att jobba med.

För ljussättningen använde jag mig av 2 stycken profoto-aggregat. Dels deras stora batteriaggregat Pro B3 AirS med två Pro-huvud men även det lilla Acute B2 AirS, både med Profotos egna radiosändare. Båda presterade mkt väl och B3-aggregatet räcker mer än väl för en heldags modeplåtning som denna, och för smala utrymmen med kort om tid (som kvinnornas toalett) presterade var den lilla acuten väldigt praktisk.

Till dessa lånade jag även Profotos nya Cine reflektor, en reflektor hämtat från filmens värd som var mkt spännande att arbeta med. Ett resultat av denna reflektor ses i bild nummer 3, där Agneta står i den fina trappan.

Jag använde även deras nya 7' HR Octabox, som fick agera fyllnadsljus i den första bilden, där vi stängde ut dagsljuset och ersatte det med denne.

Nu blev det kanske lite rörigt så jag lägger upp en lista här.

Utrustningslista (the essentials)

Kamera

Objektiv

Ljusutrustning

Tack till Network Innovation, Profoto, Procenter, PhaseOne för lån av utrustning och till Sanna Nyström, Elle Frostegard och Laura Stockholm för kläder

Självklart så gjorde vi en liten "bakom kulisserna" (BTS) film. Detta är första gången jag klipper ihop en film, so be gentle ;)

httpvh://www.youtube.com/watch?v=0NYrK4f7RqU

Ett stort tack till Max Gennel, som kunde ställa upp och filma på en Söndag.

Videon är gjord på en Canon 7D med EF 24-70mm f/2.8L USM och ett EF 24mm f/1.4L II USM objektiv, som vi fick låna från David Bicho. Till videon hade vi också lånat en Oggy Dolly som möjliggjorde åkningar i cirklar och på olika underlag, en Oggy glidskena samt en Swedish Chameleon för lite stabilare filmning vid de handhållna klippen, från Scandinavian Photo.