Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Klart att även bubblet skall få vara fin till nyår

Det är en fluga på min Cava! Jag vet inte ifall det är den klassiska repliken, "kyparen, det är en fluga i min soppa!" som står för inspirationen kring detta samarbete. Men resultatet är väldigt effektfullt. I tider där det är svårt att sticka ut och konkurrensen kring nyårsbubblet är stenhårt så kan det kräva att man städar till sig och sätter på sig en nyårsfluga. Det är det som DAKO och Freixenet gjort med flaskan Cordon Negro.

Det här kan till synes vara en av de mest enkla bilderna man kan fotografera, men där lurar ögat dig ett spratt. Just den här flaskan är lite speciell jämfört med andra flaskor, den är nämligen mattsvart. Vanliga flaskor brukar reflektera ljus väldigt bra, den här gör inte det. Något som däremot reflekterar är etiketterna.

Lösningen för att fotografera denna flaskan blev blockera ljuset vid etiketten samtidigt som ljuset svepte snyggt runt flaskan och ge den där snygga övergången mellan ljust och mörkt.

Trots att bilden i sig inte kommer vinna några fotopriser så var det ett roligt uppdrag som gav en del utmaningar, och innehållet var lika mumsigt som vanligt.