Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Ljusworkshop med David Bicho

BTS Ljuskurs David Bicho_DSC4231

Ljussättningen är grunden i all fotografi - utan ljus ingen bild. Att kunna manipulera ljuset är vad man som fotograf gör för att skapa en viss karaktär och känsla i bilden. Helgen som var, ägnade jag åt att hänga hos Spring studios för att delta i David Bichos ljussättningskurs som arrangeras tillsammans med Molanders. Kursen riktar sig till fotografer med studiovana som vill lära sig mer om att skapa uttryck och få kunskap bakom varför ljuset förändras som det gör.

Jag är inte sen att erkänna att jag, som då självlärd är, helt går efter magkänsla och testar mig fram till en ljussättning som fungerar. Men nu efter att ha gått denna kurs/workshop så har min inställning till ljus förändrats. Min förståelse för hur jag manipulerar mitt ljus har blivit bättre och jag har fått mängder av inspirationen för att bygga upp spännande miljöer.

Bilderna nedan är från bakom kulisserna under sista dagen då vi fick ett scenario som vi skulle bygga upp och ljussätta. Min grupp fick ett djungelscenario med lågt stående sol och och en hög luftfuktighet. Lägg märke till de gröna bladen som är placerade framför kameralinsen i andra bilden.

[gallery link="file" order="DESC" columns="4"]

Med ganska enkla medel och totalt fyra lampor kan man skapa en riktigt verklighetstrogen fotografi som inte alls ser ut att vara tagen i studio. Slutbilderna kommer vi att få tillgång till om några veckor och då blir det lite redigering för att få fram den här riktigt varma och svettiga djungelkänslan.