Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Microsoft - Partners Day

_DSF1898 kopia

[gallery ids="5654,5651,5650,5652,5653,5655,5656"] Microsoft - en gigant som bosatt sig i Stockholmsförorten Akalla. En förort som innan besöket var tämligen okänd för mig. Men efter en rundtur genom Microsofts nyrenoverade kontor förstår jag varför de sitter där de sitter.

Fräscht nyrenoverat med en filosofi om det "nya arbetslivet", så invigde Microsoft sina renoverade lokaler för partners och inbjudna.

Jag var där som inhyrd fotograf och smög runt efter bästa förmåga. Mitt nya diskreta vapen i jakten på de där sköna spontana bilderna på dessa event är min Fujifilm X100s.

Att använda en liten kompaktkamera på eventfotografering som det här, är något jag verkligen rekommenderar. Folk som är lite kameraskygga brukar på något sätt inte ha så stora problem när man fotograferar med en mindre kamera eller en Iphone. Men så fort man tar fram en stor systemkamera så lyser en osäkerhet igenom och plötsligt blir det "på riktigt".

Därför är det extra skönt att smyga runt i lokalerna lite inkognito utan något attribut som skriker "proffsfotograf". Lite som den gamla skolan av gatufotografer och lönnmördare - "Att verka utan att synas".