Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Mode med blixtsekvens

Blixtsekvens 4

Igår var Daniel Johansson, fotograf från Växjö på besök i studion och vi plåtade lite modebilder med kläder från Stylein.

För att det skulle bli lite variation mellan våra bilder valde jag att experimentera med blixtsekvenser. Kort sagt att blixten slår fler än två gånger under en och samma exponering.

I fotostudion använder vi Profotos D4 Blixtaggregat, förutom att den är grymt stabil och pålitlig så har den även inbyggd blixtsekvensstyrning. Det tillåter mig ställa in att allt ifrån 1-14 blixtar slår vid varje exponering samt reglera tiden mellan varje blixt. Om man inte har blixtar som tillåter detta kan man även manuellt fixa det genom att själva utlösa blixtarna under exponeringstiden via antingen radiosändare eller testknappen på blixten)

Eftersom att vi fotograferade två fotografer om vart annat så körde vi i princip samma enkla ljussättning hela tiden. En Profoto Magnum reflektor, mot den vita studioväggen.

Visst kan man göra samma sak i photoshop, men hur mycket roligare är det inte att få ett så nära klart resultat direkt i kameran? Det enda som är gjort i efterhand är färgjustering, exponeringsjustering och kontrastjustering utav bilderna.

Stort tack till Stylisten Annie Ericson, Makeup & hår Johanna Samuelsson och modellerna. Towe C och Lovisa S från ZAP models.