Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Modefotografering åt Ida Lanto - en ung och talangfull designer

Klänning för designern Ida Lanto

Modeplåtningar är inte något som jag gör varje dag så när Ida Lanto kontaktade mig för ett ruschjobb (plåtning fredag, leverans tisdag) var jag redo att göra en insats. [gallery link="file" order="DESC" columns="4"]

Ida har skapat en minikollektion med kläder som ska säljas i en Awesome Rags-butik som har invigs i kväll, den 24 november 2011.

Men för att köpa kläderna måste man vara snabb. Dessa extremt snygga och välsydda kreationerna finns nämligen bara i ett exemplar, haute couture till en i sammanhanget väldigt sparsmakad peng.

Bilderna är fotograferade i vår studio på Lovisagatan med endast en lampa och med en magnum-reflektor. Jag testade att använda en beauty-dish först, men den medvetna skuggan på väggen blev lite för diffus för min smak, så vi gick på den mycket hårdare ljusbilden som magnum-reflektorn erbjuder.

Att arbeta med ett ljus kan på detta sätt vara väldigt frigörande och erbjuda en rörelsefrihet som sällan en ljussättning med flertalet lampor kan erbjuda. Efter den här fotosessionen kan man lugnt säga att jag har fått blodad tand för mer modeorienterade uppdrag.

Modeller: Sahar Jawhari och Karin Axelsson Makeup och hår: My Emilsson Stylist: Amanda Birkestad