Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Offertfotografering åt PWC

PWC_Autoliv_CF008907


För ett tag sedan, innan vi hade solljus klockan 7 på morgonen åkte jag till PWC's huvudkontor på Torsgatan i Stockholm för att fotografera bilder till en av deras offerter. Jag fick i uppdrag att fotografera porträtt och gruppbilder på ett affärsteam som skulle ge ett seriöst och personligt intryck. Syftet är att kunden ska få en personlig koppling till de anställda och som bonus, har PWC alltid uppdaterade porträtt att använda i olika sammanhang.

Uppdraget var en stor utmaning, både tidsmässigt och utrustningsmässigt. Jag förberedde mig för att ha gott om tid att rigga upp och ljussätta innan första personen skulle fotograferas. Men redan i studion förstod jag att min planering var dömd att misslyckas.

Taxin som jag beställt var försenad och på vägen till PWC fastnade vi i långa köer. När jag väl kom fram hade jag ungefär 15 minuter på mig att ställa upp all utrustning och vara redo att ta mitt första porträtt

Eftersom bilderna i moodboarden var tagna utomhus i vårsol, var jag glad över att ha mina blixtar för att styra ljuset den här mörka vintermorgonen. Trots det var jag tvungen att pressa upp min PhaseOne till ISO 400. Något som man definitivt undvek på tidigare digitala mellanformatsbakstycken. Nu klarade PhaseOne IQ140 det med bravur och det resulterade i bildfiler som efter en runda med brushantering och uppskärpning i Capture One blev riktigt bra.

Bilderna är efteråt redigerade och färgmatchade i Photoshop för att passa PWC's uppdaterade bildspråk.