Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Porträttuppdrag åt Almega

Almega_Previa_Christer_Zaar_CF003190

För cirka två månader sedan så började jag åka ut och fotografera lite porträtt på olika företag som är anslutna till Almega. Porträtten finns nu att beskåda i Almegas tält i Visby under  Almedalsveckan som jag bevakar åt Makthavare.se. [gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="post_date"]

Den största behållningen av detta uppdrag var att få åka runt till de olika arbetsplatserna och få se/höra hur de olika företagen arbetar och vad som sker en vanlig tisdag eller måndag.

Det märks att Almega är vana beställare för uppdragsbeskrivningen jag fick var väldigt väl utformad och gav mig tydliga riktlinjer samtidigt som den gav utrymme för min egna stil och uttryck. Bilderna skulle vara svartvita, med mycket kontrast och med en tydlig fokus på individen.

De flesta bilderna togs med exakt samma ljussättning. Profotos beautydish (silver) med antingen ett raster eller utan. Ett porträtt togs utomhus i skuggan och ett annat så använde jag den härliga diffussionsskärmen som jag visade upp i förra blogginlägget.