Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Pressbild på Hampus Brynolf

Hampus Brynolf

Hampus Brynolf allas vår analysguru när det kommer till det sociala nätverket twitter. Hampus är hjärnan bakom twittercensus som är en studie kring våra twittervanor; vem följer vem, hur ofta twittrar man och vilka tweets är mest spridda. Från början var det bara svenska twittrare som innefattades i studien, men nu finns även jämförelsedata från twittrare i Norge, Danmark och Finland. Det är ett tidsödande jobb att analysera denna data och imorgon tisdag så släpps årets twittercensus.

Pressbilden är tänkt att fungera ihop med den klustergraf som skapas utav all användardata. Varje punkt symboliserar en användare och storleken på punkten beror av hur många följare denne har. Placeringen av punkten beror på vilka följare man har och vilka man själv följer, för att läsa mer om färgkodning och grupptillhörighet klicka in på om grafen här.

Hur jag fotograferade Hampus?

I denna bild har jag försökt att hålla mig väldigt enkel i mitt utförande. Jag använder mig av 3 lampor och en svart bakgrund.

Mitt huvudljus är en 5' octabox. sedan har jag två stycken 1x4' softboxar på varsin sida bakom Hampus som ger ett kantljus för att få en snygg tredimensionell känsla i bilden. That's it. Hoppas ni gillar bilden