Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Pressbilder för Ung & dum

Innan jag begav mig till politikerveckan i Almedalen hann jag fotografera ungdomsorganisationen SVEAs projektgrupp Ung & Dum. Ett glatt ungdomligt gäng på fyra personer. Syftet var att få fram bilder som känns ungdomliga och proffsiga men absolut inte konstlade. Gruppbild på projektgruppen för Ung & dum

Något som alltid gör mig lite extra nervös är när fler än en i taget ställer sig framför kameran. Den "bästa" bilden blir nästan utan undantag en kompromiss. Ena personen kan vara skitsnygg, medan en annan gäspar, blundar eller tittar på sin kollega. För att underlätta detta har jag inget bättre tips än att ta många bilder och vara uppmärksam på situtioner att spela på.

Enskilda pressbilder är lite enklare, men å andra sidan är det oerhört mycket fokus på modellen och det finns inget utrymme för misstag. I de här bilderna satte jag bakgrunden i ungefär samma färger som Ung & Dum använder i sin logotyp, då den går från grönt sen blått sen lilaoch sist rött så valde jag att köra med en lila bakgrund. Jag belyste bilden med två lampor, den ena med ett blått filter och den andra med ett rött. Resultatet blir en bakgrund som i mitt tyckte är lite roligare än en enfärgad.

Individuell pressbild på Olof Svensson Projektledare för Ung & dum

De individuella bilderna jag bifogat här är bilder som kommer att användas i personliga blogginlägg och korrespondens. För debattartiklar och dylikt tog vi lite seriösare porträtt.