Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Queens Diamond Jubilée på Brittiska ambassadens residens

BBC_Brittish_Embassy_Queens_jubilee_DSC5566

En av de saker jag älskar som fotograf är när man får uppleva lokaler och områden som är vanligtvis är dolda för allmänheten. För några veckor sedan fick jag äran att dokumentera när brittiska ambassaden bjöd in till  firandet av drottningens diamantjubileum. Det här var första gången som jag satte min fot innan för stängslet på en ambassad, så det var ju något av en unik upplevelse för mig. Själva tillställningen var i klassiskt brittisk stil med Pimms, Fish & chips och lite snittar. Dagen till ära hade det placerats ut skärmar i varje rum som visade BBCs livesändning av drottningens födelsedagsfirande

[gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="post_date"]

Som fotograf distanserar man sig ofta bakom kameran och man blir lite utav en fluga på väggen så fort man får upp kameran till ansiktet. Man fokuserar på att hitta vinklar, uttryck och även hitta en schyst bakgrund. Vilket jag tycker att jag fått med den här gången.

Alla bilderna är tagna med trotjänaren Nikon D700 och ett 35 mm och 50 mm objektiv.

Nästa möjlighet för mig att fotografera mingel kommer ganska snart under Almedalsveckan där Makthavare.se tillsammans med Kstreet arrangerar Almedalens största fest på onsdagskvällen i en väldigt mäktig ruinslokal.