Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Romantic Bohemian - Magasinet Kvinna

 

Nytt jobb ute i handeln!

Mitt senaste modejobb finns nu ute i butik. Vi begav oss till ett grustag och fotograferade denna expenditionsinspirerade story som ni hittar i magasinet kvinna.

Ett otroligt roligt men mycket blåsigt och kallt jobb, där vi ska ge stor eloge till modellen Ella O från Stockholmsgruppen som trots snålblåst och temperatur på ca 10 grader lyckades förmedla en fantastisk känsla på bilderna och höll humöret uppe under hela plåtningen! Längst ner i detta inlägg finner ni bilder på hur det såg ut när vi fotograferade.

Dagar som denna, känner man en enorm tacksamhet till att man får omge sig med fantastiska människor som är proffs inom sina områden, så ett stort tack till hela mitt team som gjorde detta möjligt!

Stylist Qim Claesson
Hår & Makeup Mia Högfeldt
Modell Ella O, Stockholmsgruppen
Foto & retusch av mig, Tobias Björkgren
Fotoassistent Caroline Björkgren

Behind the scenes

Detta var min första fotografering där säkerhetsgenomgång, skyddsväst och saftblandare på bil har krävts. Men trots begränsningarna så var det helt klart värt det, titta bara på vilka fantastiska vyer som fanns i detta grustag.

Vi var otroligt förberedda, hade med oss svarta tygstycken, diffusionsdukar, stativ och sandsäckar. men då vi riggat upp ett set och hela tiden fick passa så att det inte faller över kändes det som att vi fick förlita oss på solen.

Vi hade en otrolig tidspress då vi var tvungna att sticka från grustaget innan halv 4 och solen var inte helt beräknelig, men när solen gick i moln fick vi passa på att äta lunch och fylla på våra kaffedepåer. Trots att vi befann oss mitt i en stor sandlåda så klarade sig min utrustning väldigt bra, en del tyger blev givetvis fyllda av sand, men elektroniken klarade sig bra, även om mina USB portar knastrar en del när man sätter in en kabel, men det var det värt!

Slutligen vill jag rikta ett stort tack till Jehanders i Riksten som gjorde det möjligt att få tillgång till dessa miljöer!