Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Snabb porträttsession med Johan Lange

Porträtt på Johan Lange för hittatalare.se

I tisdags var det makthavaröl. En tillställning som numera äger rum i Klubb Nalens lokaler. Väl på plats träffade jag min kompis Johan Lange som dagen därpå skulle lämna in sin bok om ledarskap för korrektur till förlaget. Han behövde också skicka in en bild till Hittatalare.se för framtida uppdrag. Eftersom det var så kort varsel passade vi på att ta lite snabba bilder i och utanför lokalen.

Två varianter

Bild nummer ett togs på scenen där kvällens diskussion, arrangerat av Makthavare och Sektor3, om det svikande medlemsantalet inom riksdagspartierna. Bilden blev ganska rolig men var kanske inte helt vad vi var ute efter.

Porträtt på Johan Lange i rampljuset

Utanför lokalen var himmeln gråmulen efter dagens oavbrutna regnande, vilket passade bra att fotografera Johan i. Bakgrunden blev lite lagom utsmetad med ett bländarvärde på f2. På de första bilderna placerade jag Johan så att han stod med huvudet i molntäcket. Det blev inte helt lyckat eftersom hans hjässa är vit och smälte in i molnet. Jag bytte därför bildvinkel så att Johan avbildades med husväggen bakom huvudet. Då framträdde hans drag mycket tydligare. Hade jag tid att förberda mig skulle jag haft med mig min reflexskärm för att lätta upp skuggsidan, samt fått en så kallad "catchlight" (vet ej vad det heter på svenska) i ögonen.

Bild nummer två blev ganska generell i sin framtoning, och det var den vi valde att skicka in. Objektivet för denna plåtning var mitt 50mm f1.4G. Senare under våren kommer vi att ta lite mer planerade bilder, så stay tuned.