Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Studiokurs i fotostudion

Modell Stina Almer

Fotointresserade amatörer och fotografer nyfikna på blixtljus besökte fotostudion för att lära sig mer om blixtens uppbyggnad och hur man enkelt skapar olika klassiska ljussättningar och varierar dessa enligt tycke och smak. Under kursen gick vi genom allt från vilka olika huvudtyper av blixtar som används inom fotografin och vad som skiljer mot naturligt ljus eller filmljus och hur man arbetar i en studio till att testa olika ljussättningar på modell.

[gallery link="file" order="DESC" columns="4"]

Kursen hölls i samarbete med Scandinavian Photo och även representant från Profotos generalagentur var på plats för att berätta hur just deras blixtar fungerar.

För att vara första gången vi höll i den här typen av kurs måste jag tycka att det var ett lyckat tillfälle, självklart ser man hela tiden olika typer av förbättringsmöjligheter och när vi fått in feedback från alla deltagare så ska vi sätta oss ner och gå genom hur vi ska lägga upp nästa kurstillfälle eller kurstema.

Är du nyfiken på att lära dig mer om ljussättning, blixtar och fotograferande i övrigt tycker jag att ni ska följa fotostudion på twitter och hålla koll på vår facebooksida för uppdateringar och nyheter.

Stort tack till Stina Almer för sin modellinsats och till Gordons assistent som så heroiskt hoppade in då vi fick ett bortfall på modellsidan.