Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Test av Profoto RFi-serie softboxar

TobiasBjorkgren_6939

[gallery] För drygt en vecka sedan kontaktade Profotos PR-man Fredrik mig för att höra om jag hade lust att testa de nya RFi softboxarna och bidra med ett case som skulle gå globalt både på webben och i print. Självklart är det en ära att få ingå i ett case från en av de främsta ljustillverkarna i fotobranschen. Att få en tvåsidig PDF och ett superlångt blogginlägg är en ynnest som jag värderar väldigt högt.

Jag och fotokollegan Gordon hade tidigare bokat upp måndagen för att fixa med ljussättning och filmning för ett kommande projekt och fick planera om lite för att hinna med att testa de nya boxarna.

Tack till teamet

När man ska genomföra en sån här fotografering på kort varsel är det otroligt viktigt att omge sig med ett bra team och jag är otroligt tacksam för alla som bidrog till projektet. Karolina Danielson som alltid levererar högklassigt smink & hår, Camilla Nilsson för stylingen, Kajsalina Kohlberg för grymt proffsig attityd och grymma poseringar. Gordon Andersson för bollplank och koordinering av filmare och bts-foto (även redigering och klippning av en kommande BTS-film). Assistent Linda Jansdotter och sist men inte minst Jesper Hedlund och Rickard Falk för filmning.

För att läsa mer om fotograferingen och för ljusdiagram över ljussättning med mera så klicka in på Profotos blogginlägg så ser ni en hel del matnyttig information.