Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Allt går i rosa - produktfotografering åt Improove

Improove_Bag_Pink_02

[gallery link="file" orderby="title"] Årets första uppdrag blev åt webbyrån Improove. Jag träffade Suzanne Fors, Improves marknadschef, redan i slutet av förra sommaren för att diskutera just de här produktbilderna. Efter en del ombokningar och en del omarbetningar av designen fotograferade vi äntligen nu i januari.

I min verksamhet arbetar jag mestadels som porträttfotograf och därför är det lite ovanligt att ta rena produktbilder, men desto roligare när det väl händer. Just den här fotograferingen var ganska rättfram, med vit bakgrund med objektet ovanpå en glasskiva (bild ska friläggas).

Utmaningen man ställs inför när man ska porträttera en glansig, och hög väska som denna är att fylla ut den så att den inte ser så platt ut i bild. Till det använde vi till stor del riktiga prylar, såsom dator, iPad, anteckningsblock med mera, sådant som är meningen att ha i den. Men för att få till en snygg utbuktning var vi ändå tvungna att ta till med ovanligheter som textiler, lite papper och annat som gav väskan ett bulliga intryck.

Men det största problemet som vi stötte på var att få väskan att stå upp ordentligt, vilket inte var någon lek då den skulle stå rakt upp och ner utan att luta sig mot någonting. Det löste vi med att använda tejp och ett ryggstöd av två stycken träblock.

Som efterbehandling är bilden färgkorrigerad, kontrasten har ökats lite grann och bilden har frilagts. Bakgrunden är ersatt av en gråvit gradient för att bilden inte ska se platt ut.