Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

BTS porträttfotografering Expressiva

Snygg balansakt av mig när jag tar gruppbilden

Igår var det porträttdags. Expressiva, vars porträtt jag tidigare fotograferat har utökat sin stab och det betyder att fler personer ska synas på hemsidan, som i skrivande stund dessutom håller på att göras om. Förra gången jag var här och fotograferade hade jag bara Nikon Speedlights och paraplyer, och eftersom att jag utvecklats både kunskapsmässigt och utrustningsmässigt sedan dess, bokade vi in att alla skulle fotograferas istället för matcha de nya bilderna mot de gamla.

[gallery link="file"]

Ljussättningen för dessa bilder är väldigt straight forward och är gjord för att personen skall kunna fritt röra sig framför den enormt coola växtvägg som finns i bottenvåningen på Telefonvägen 30 i Telefonplan. En 5" Octabox högt till vänster (från kameran sett) som huvudljus. och en 3" Octabox lågt till vänster som fyllnadsljus.

För att bakgrunden skall synas utan att blixtarna ska helt fräta ut objekten, håller vi oss i det här fallet på ett bländarvärde på åtta, slutartiden ökar jag till efter lite experimenterande till 1/10 och eftersom blixtarna fryser objektets rörelse helt okej. Så skulle en eventuell rörelseoskärpa bestå utav att jag rör på mig. Så därför sätte jag kameran på stativ.

Nu är bilderna skickade till Expressiva för urval och så fort de är klara, blir det att färdigställa bilderna för leverans.

PS. Tack till min praktikant Jessica Larsson för BTS dokumentationen!