Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

År 2011- En sammanfattning

Året då min verksamhet blev hållbar. Ja det är nog en passande summering av mitt 2011. Det första året som jag verkligen kände att verksamheten gick runt och där jag såg en framtid med den. Det var året då jag flyttade in i Lovisastudion. Ett år då jag fick fotografera en kokbok, mitt första egna modeprojekt och förevigade allt från stora fackrörelser och små ideella organisationer till stora revisionsbolag. Men hur gick det egentligen med målen?

Mål för 2011

Att fotografera minst en kundtidning. En stor check på denna - förutom att fotografera åt EventExpo var jag även med och skapade en kokbok åt Sveriges Byggindustrier, som jag räknar in till den här kategorin.

Att fotografera material åt minst en årsredovisning. Jag fotograferade porträtt till åtminstone två årsredovisningar, men redaktionellt material blir något jag ska försöka få med under det nya året. Det närmaste jag kom redaktionellt var min dokumentation av Internetdagarna 2011.

Att fotografera företagsporträtt till ett företag med kontor i flera städer. Flera av mina företagsfotograferingar under 2011 har varit åt företag eller organisationer som har sina kontor lite varstans i Sverige, jag har dock inte behövt resa för att utföra jobben.

Att bibehålla min beläggning som jag haft sedan den 1 oktober 2010. Det blir en stor fet check på den. Jag har ökat min beläggning och utvecklat min kundkrets något enormt under det senaste året.

Att öka snittantalet besökare på tobiasbjorkgren.se till minst 100 unika besök/dag. Det här är väl mitt största misslyckande, antar jag. Under stora delen av året låg besökssiffrorna till webbplatsen bitvis lägre än de gjorde under 2010, tyvärr. Men det ska markant ha förbättras sen mitt skifte av språk och optimeringen jag gjorde under december månad.

Att gå med i ett affärsnätverk eller branschorganisation. Det var inget jag hann med under 2011 men du direkt efter årsskiftet gick jag med i Svenska Fotografers Förbund och hoppas kunna dra nytta av deras rabatter och kunnande.

Sammanfattningsvis är jag väldigt nöjd med år 2011 och det ser ut att bli ett väldigt ljust 2012 både affärsmässigt och personligt med ett stundande bröllop halvvägs in i året.