Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Ballerina - Emelie Enqvist

Emelie Enqvist - Ballerina porträtt ©Tobias Björkgren

Det är viktigt för den kreativa ådran att då och då ägna sig åt egna projekt. Det gäller i alla fall för mig och det är sällan man får kunder i en kategori som man inte har någon erfarenhet av. Så för att bredda min verksamhet ska jag börja fotografera fler egna projekt och först ut är ballerinafotografering med Emelie Enqvist. Emelie stötte jag på under min och Carolines Nyårsfest här i studion. Efter att ha sett henne göra ett par piruetter på dansgolvet blev jag nyfiken. Det visade sig att Emelie har dansat balett i många år och hon var dessutom väldigt intresserad av en fotosession med balettema.

Efter en del roddande på Facebook och i mitt personliga nätverk hittade jag en makupartist som var ute efter att bredda sin portfolio. Sara Zetterström, som för övrigt är syster till en kamrat från tiden vid Linköpings universitet, nappade på mitt lite luddiga förslag (eh vill typ, eh fotografera en ballerina, eh, naturlig smink eh). Det är inte helt lätt att förklara hur sminket ska vara när man aldrig beblandat sig med det tidigare.

Jag tycker att det är väldigt svårt att be folk ställa upp "gratis" eftersom vi inom den kreativa industrin lever på att sälja de tjänster som vi bidrar med. Det är därför väldigt härligt att jag direkt efter min portfoliofotografering kunde ge Sara uppdrag till en företagskund.

Jag håller fortfarande på med redigeringen av Emelies bilder (jag låter självklart mina betalande kunders arbete gå före) men jag har i alla fall gjort klart två av dem.

Så, vad tycker ni?

Emelie Enqvist - Ballerina porträtt ©Tobias Björkgren
Emelie Enqvist - Ballerina porträtt ©Tobias Björkgren

Bilden till vänster är fotograferat med Nikon PC-E 85mm tilt-shift objektiv, en väldigt rolig men krånglig skapelse. Bilden till höger är fotograferat med Nikon AF-S 70-200 F/2.8G VRII. Det mest krävande i redigeringen i högra bilden  är helt klart golvet som egentligen är fullt med en massa svarta streck, smuts och små kartongbitar.