Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Söderhallarna - Vårfest med modevisning

Söderhallarnas vårvisning ©Tobias Björkgren

Första april, dagen där alla försöker luras, fotograferade jag en vårmodevisning i Söderhallarnas. Det i sig kan tyckas vara ett skämt med tanke på hur få modebutiker som finns där (Indiska magasinet, Pärlan underkläder, en Benckert optik, Saccabel och Söders urhandel). Trots det glesa startfält lyckades modevisningen ändå bli varierad och rolig,  en bra blandning på både modeller, kläder och accessoarer. Det här var mitt andra uppdrag i kategorin modevisning, och denna gång var ljuset betydligt enklare och på så sätt mindre dramatiskt än på L'Oréal-visningen med Preston hair.

Ta tid och reka innan men var beredd på ändringar

Lär dig hur lokalen är uppbyggd och välj dina vinklar. Om du ska fotografera ett evenemang som en modevisning, gala, "röda mattan"-event eller liknande lönar det sig att alltid att vara i god tid.

Under en modevisning är kläderna i fokus så välj en plats framför scenen som förstahandsval. Även om du har bestämt var du ska stå och hur du ska fotografera, får du absolut inte låsa dig fast vid de platserna. Vid det här uppdraget kunde jag inte stå där jag hade planerat på grund av folkmassan, då gällde det att tänka snabbt och hitta en ny lösning, vilket blev att ställa mig snett bakom podiet och be modellerna att stanna upp och titta in i kameran.

Konsten att välja ut 50 bland 2000 bilder

Vårfesten som höll på i två dagar innehöll tre modevisningar varav två som jag fotograferade. Totalt blev det över 2000 bilder, varav 79 stycken som jag sedan visade för min kund. Nu väntar jag på att få veta vilka bilder kunden väljer för redigering och högre upplösning.

Det är inte svårt att ta många bilder, och bra bilder. Det svåra är att göra urvalet och att behålla den bredd som sedan går till kunden. Här är ett litet smakprov från visningen.

[gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="ID"]

Bland modellerna syns Josefin Staaf, Isabel Elfving, Sophiana Barck - Holst, Jullis Darling,  med flera.