Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Bevakning på Miljöpartiets kongress 2011

Miljöpartiets slogan i Karlstad CCC

I helgen hade Miljöpartiet kongress i den Värmländska staden Karlstad. En vän till mig blev partisekreterare och två nya språkrör valdes. Jag tog en hel del fina bilder åt nätmagasinet Makthavare.se som jag min uppdragsgivare denna gång. Vilken av bilderna tycker ni är snyggast, fångar stämningen bäst, eller som har den där lilla detaljen som fångar din blick? Fler bilder finns på Flickr [gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="ID"]

Att fotografera politiska evenemang, såsom presskonferenser, tal, valvakor med mera är otroligt roligt och utmanande. Jag har sedan ett år tillbaka haft ett engagemang hos Makthavare.se där jag har fått följa med och bevaka, Almedalsveckan, Pride och olika valvakor samt diverse andra politiska arrangemang. Det är något speciellt att stå och trängas med 5-15 andra fotografer och ett gäng tv-kameror. Alla dessa är ute efter snygga, säljande och unika bilder. Den unika vinkeln som ingen annan fångar, men ändå så får man inte missa ett ögonblick. Under en presskonferens på 15 minuter är det högst troligt att antalet fångade bilder överstiger 300.

Bara under Miljöpartiets kongress så fotograferade jag över 2000 bilder, och det på knappt två arbetsdagar. Många bilder blir det, och då har jag ändå bara ett kamerahus att tillgå. Hade jag haft ett andra kamerahus så hade det förmodligen blivit många fler, eftersom jag gång på gång måste stanna upp för att växla mellan telezoom, och vidvinkel. Snälla Nikon, släpp er  D800 nu, så jag kan lägga en beställning ;).