Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Styrelseporträtt på Sveriges byggindustriers nya styrelse

Sveriges byggindustriers samlade styrelse

Jag har fått det ärofyllda uppdraget att fotografera den nytillträdda styrelsen för Sveriges Byggindustrier. Totalt sett kommer det att vara individuella bilder på alla styrelseledamöter och en gruppbild, som ni ser nedan. Som alltid när man tar bilder på upptagna personer sker uppdraget på plats och i samband med ett möte när alla redan är samlade.

Gruppbild på Sveriges byggindustriers styrelseBilden ovan togs i samband med årsstämman i Näringslivets hus. Ganska schyst lokal med mycket insläpp av naturligt ljus från ett takfönster och självklart upplättad med hjälp av två blixtar, en från vardera sida. För att kunna ta denna bild var vi tvungna att flytta ett 20-tal stora otympliga cafémöbler, but it's worth it.

När man ska fotografera stora grupper så är det viktigt att hålla det hela väldigt enkelt och helt fokusera på att interagera med de personer som du fotograferar. När 13 personer skall se samlas på en och samma bild är det mycket som ska stämma och du har inte råd med att börja leta efter lämplig bakgrund med upptagna människor flåsandes i din nacke. Med gott förarbete så är hälften vunnet.