Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Caroline Björkgren i naturligt ljus med 85 mm tilt-shift

Caroline Åslund rakt framifrån med naturligt ljus på vår balkong i Aspudden

Ett tiltat fokusplan, fokus på ögonen och solen i modellens rygg, svårare än så behöver det inte vara för att ta en schyst bild. Caroline hade spenderat några timmar på Preston Hair där Jesper hade klippt och färgat hennes hår en aning lite rödare än det är. Lite senare  på kvällen skulle vi få över lite kompisar för att hjälpa oss att dricka ur lite BIB:or (Bag-in-box vin). Lite spontant snabbt i kvällssolen så passade vi på att ta ett porträtt på vår balkong med ett kort skärpdjup och fokus på carolines ögon.

Det är oerhört roligt och lite bökigt att fotografera porträtt med tiltshift objektiv. Speciellt när skärpdjupet är så kort. Men efter många bilder med halvtaskig fokusering från min sida så satte vi, vad jag tycker några riktigt fina bilder.

Med mina bilder i naturligt ljus har jag börjat uppskatta att lägga på brus i efterhand för att få lite mer analog känsla i bilderna. Det som jag uppskattar mest med bruset är att det blir lite mer struktur i huden och lite mer "äkthetskänsla".

Bilderna är fotograferade med Nikon D700, Nikkor 85mm PC-E objektiv och behandlade med kurvor, lite retusch och färgbalansering och brusbehandlad i Aperture och Photoshop. Undrar ni något skriv i kommentarsfältet så kommer jag att göra mitt bästa för att ge ett bra svar.