Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Enkel pressbild i svartvitt med grå bakgrund och hög kontrast

Jon Dahlgren - Element Lead Management

Svartvitt porträtt på Jon Dahlgren för Element Lead Management

Det är alltid en utmaningen att ta vid där en annan fotograf avslutat. I det här uppdraget skulle jag ta kompletterande bilder av två medarbetare hos Element, i samma stil som de övriga medarbetarnas. Det utmanande vid sådana här  jobb är att varje fotograf har sin egna stil, sitt sätt att fotografera och att man inte får någon direkt vägledning i hur denne har tagit de andra bilderna, förutom själva resultatet. Något som gladde mig när jag fick förfrågan var att porträtten som jag skulle efterlikna faktiskt vart riktigt snygga och passade min fotografiska stil.

Inför plåtningen bad jag om en högupplöst bild från de tidigare porträtten för att bättre kunde lista ut vad fotografen använt för ljuskällor.

Nu kan jag inte gå i god för att min företrädare gjorde exakt som jag, men likväl blev resultaten väldigt lika. På bilden ovan föreställande Jon Dahlgren använde jag tre stycken ljuskällor: en beautydish snett från ovan till höger i bild som huvudljus, en softbox till vänster strax bakom Jon som "rim-light" och en ljuskälla riktad mot min gråa bakgrundsfond.

I efterbehandlingen har jag ökat kontrasten, dels generellt men även lokalt i ögonen och i håret, tagit bort damm, lagt på brus och slutligen skärpt upp bilden lite grann. Allt det här ger en ren men väldigt snygg pressbild som kan användas i många sammanhang om och om igen.