Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Fotografering av nyttiga bakverk

LCHF kakor serverade på "Blå måsen-fat"

Det går många olika trender inom bakning just nu. En av de mer tydliga är förmodligen den om minskat intag av kolhydrater och ökat intag av fett och protein. Det som är lite tråkigt med den är att det är svårt att hitta fika till kaffet. Men det finns en lösning! Carolines pappa (min blivande svärfar) är en man med principer, när han går in för en diet gör han det helhjärtat så inga sockriga kakor till kaffet här inte. Istället så har han hittat en ny typ av socker; sukrin som finns naturligt i melon och päron, och ersatt vetemjölet med bakepro och mandelmjöl. Vi var så nyfikna på hur det funkade så vi vara helt enkelt tvungna att testa själva. Mer om detta går att läsa i Carolines inlägg om nyttiga kakrecept.

[gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="ID"]

Fotografera kakor i naturligt ljus.

När jag fotograferar den mat som Caroline lagar, gör jag det oftast enbart med hjälp av naturligt ljus. Det som fungerar bäst (enligt mig) är ifall man ställer kakorna nära  ett stort fönster och använder det som ljuskälla och därefter varierar sig endast med bildvinkel och utsnitt.

Det som kommer att ha störst inverkan på bilderna är helt klart stylingen, vilka tallrikar du använder, mot vilken bakgrund och så vidare. Lägg därför ner energi på att skapa en bra miljö innan du ens ger en tanke åt att lyfta kameran!