Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Profoto-studio

Profoto-utrustning

I fredags hände det! Killen från Scandinavian Photo knackade på studiodörren. Med sig hade han ett avtal vi skulle skriva under. Ett avtal som kommer att förändra vår kära Lovisastudio avsevärt. Vi har sedan vi flyttade in i studion och även tidigare arbetat främst med Elinchromblixtar, dels för att de är så billiga och för att, eh, just ja det är för att de är billiga. Så det är därför  extra härligt att nu äntligen kunna gå över till ett märke som känns mer rubbust och tillförlitligt. Inga mera softboxar från kaffebrus eller syncdosor från något kinesmärke.

Profoto-utrustning

Men smakar det så kostar det. Att utrusta en studio med Profoto-prylar är inte vad man i folkmun kallar billigt. Men då jag flera gånger varit frustrerad över ihopmonteringen av softboxar, klumpiga bajonettfästen, överhettande blixtar samt att blixtarna ibland inte utlöser, visste jag att bara var under en begränsad tid som jag skulle orka med att använda dessa.

I morgon påbörjar jag och Pavel röjningsarbetet med att montera ner den nuvarande elinchromutrustningen och förpassa denna till ett förrådsrum.

Jag hoppas att redan under nästa vecka kunna få inviga vår nya utrustning. Men fram tills dess så får jag nöja mig med att fint stirra på den.