Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Mål för år 2012

Jag publicerade tidigare ett inlägg om hur det hade gått för mina mål under år 2011, och tänkte att det är hög tid att sätta upp mål för det här året. Under 2011 låg mitt fokus stenhårt på företagsporträtt och kommersiella bilder åt företagens bildbanker. Detta tänker jag fortsätta med under 2012 men jag tänker skifta fokus vilket område jag satsar på. 2012 är det året då jag vill fokusera mer på mode och reklambilder. Året kickstartade då min modefotografering från i december publicerades i Profotos ljussättningsblogg och spreds vidare till PhaseOnes facebooksida. Jag fick blodad tand för framtida projekt och målet blir således att få minst två publicerade och betalda modeuppdrag antingen av magasin eller av andra aktörer inom mode-och reklambranschen under 2012.

Jag har även fått upp ögonen för produktfotografering, både rent frilagda bilder men även i miljö. I mitt arbete under 2011 har jag fått möjlighet att både följa med och assistera/modella för fotografen Joakim Bergström som jag delar studio med. Produktfotografering är en enorm utmaning och jag fick redan nu i januari känna på det när jag fotograferade åt Improoves kommande webbhandel med rosa produkter. Så nästa mål är att få ytterligare minst två uppdrag gällande produktfotografering under 2012.

Under 2011 fick jag väldigt många olika typer av kunder men med min mest kontinuerliga kund hade jag ett spann på cirka tre månader mellan varje uppdrag, vilket jag tänker försöka ändra på under det här året. 2012 är det året då jag ska söka upp minst en kund som varje eller varannan månad är i behov av fotografering.

Vidare så kommer jag att fortsätta att ta porträtt av underbara människor och företag och utveckla min stil som fotograf. Hoppas ni vill vara med på mina resa under det nya året!