Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Nötter i hemmet

food_nuts_purple_2010-09-14

I fredags så hade jag lite tid att slå ihjäl och jag var dessutom väldigt sötsugen. Så jag gick till den lokala Icahandlaren och köpte mig en påse naturgodis, jag hade varit lite krasslig under dagen så jag tyckte definitivt att jag kunde unna mig en liten "treat". Jag letade upp min lilla designerskål som jag fått i julklapp, studentpresent eller något i den stilen och precis i det ögonblick då de första godisen skramlade mot metallen, insåg jag vilken vacker bild det skulle bli. Så innan jag tog en endaste smakbit, riggade jag upp 3 stycken blixtar och lade upp en skärbräda på vardagsrumsbordet.

Så länge som det handlar om små objekt man ska fotografera så behöver man faktiskt inte några större ytor. När jag ska göra fotografera så här i en ganska så kontrollerad miljö utan någon större tidspress så experimenterar jag gärna mig fram till några trevliga inställningar. För bilderna jag tog nu tror jag att blixtarna var ställda på 1/32 av kraften resp 1/64.

Jag provade även att fotografera mot en rosa bakgrund, alltså samma pappersfond som jag använde mig av för att fotografera min och Carolines bröllopstårta. Här använde jag mig också utav några andra skålar som jag tycker blev rätt härligt fyrkantigt och symetriskt på något vis.