Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Oscar Iversen

Oscar Iversen ©Tobias Björkgren

Min kusin Oscar Iversen, en talangfull musiker, musikalartist, producent och allt där i mellan har en dröm. En dröm om att få åka till Los Angeles och studera musik, en dröm som jag vill vara med och stötta, så vad är inte mer passande än en fotografering - Oscars promotionbilder. Att porträttera musiker, skådespelare eller dansare är spännande eftersom de ofta har en idé om vad de är ute efter. Jag inbillar mig även att de i större utsträckning är mer villiga än "vanliga dödliga" att testa nya saker och också vågar slappna av och verkligen posera framför kameran.

Arbeta med vädret, inte mot

Jag hade en tydlig vision om att fotografera Oscar ensam gående på en övergiven grusväg i motljus från en solnedgång, samt låta honom sitta på sin förstärkare och spela en liten trudelutt. Som alltid när man jobbar med naturens makter kan man inte alltid få det man vill ha, och på dagen vi skulle fotografera hade moder jord bestämt sig för att det skulle regna.

Men i stället för att ställa in tänkte vi om, och gjorde vad vi kunde av situationen.

Välj dina bakgrunder väl

När man fotograferar ute i fält är det extra viktigt att tänka på bakgrunden - ha gärna flera i åtanke innan ni beger er ut.

Vi tänkte ut tre olika "locations"  och först ut var badbryggan. Just denna badbrygga visade sig vara utmärkt att fotografera ifrån, då man kunde komma bort en bit från motivet och samtidigt få många olika vinklar. Här valde vi att fotografera Oscar tillsammans med gitarren och förstärkaren.[gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="ID"]

Vår andra location blev vid ett majsfält. Här fokuserade vi på att ta "headshots", men också några bilder där Oscar gick längs vägen med sitt gitarrfodrar, men just dem blev inte lika bra som i tanken - vem det vet man ju inte förrän man har testat.

Sista fotograferingen skedde i en kohage. Jag ville testa att fotografera mot något annorlunda och då fick där. Men bristen på nyfikna kalvar och att vi var strängt övervakade av en nervös ko, gjorde att resultatet  inte blev särskilt bra, så av den anledningen är det viktigt att ha backup!

Vilken av bilderna är er favorit? Skulle ni gjort något annorlunda? Slutligen, behöver jag säga att vi frös och var blöta och allt var över på cirka en timme?