Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

SSWC 2011

Sweden Social Web Camp - miljöbild

Nästan 400 webbnördar åker ut till Tjärö för att umgås "på riktigt", det är det som SSWC handlar om, det fysiska mötet på den annars så distanserade internationella motorväg som vi kallar internet. Ett fysiskt möte med diskussioner, frågor och förslag på lösningar för att göra det som vi alla älskar bättre än det är i dag. Sweden Social Web Camp som konferensen egentligen heter, är en så kallad unconference, utan förutbestämd agenda. Det är deltagarna själva som bestämmer innehållet och antalet sessioner är obegränsat, bara fantasin sätter gränser.

Detta var min andra tripp till Tjärö och SSWC  har verkligen förändrats, inte geografiskt, inte så speciellt i dess tema heller. Förändringen detta år låg i tonläget. Det är inte svart eller vitt längre, man delas inte in i för eller emot. I stället resonerar man, byter sida och funderar på vilka konsekvenser en viss förändring kan ge och man har en större förståelse om varför en grupp kan tycka som de gör.

Vad gör en fotograf på SSWC?

[gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="ID"]

 

Ibland känner jag mig lite som en outsider. Jag har inget intresse för att lära mig kodning, grafisk design, CSS, nätverksprotokoll eller något annat som innebär siffror, förkortningar etc. Men som många innan mig beskrivit i otaliga bloggposter så är det personerna och mötena som intresserar mig. Jag lever på nätet, jag sköter mina affärer på nätet och som fotograf har internet, de sociala nätverken och bildsajter som flickr fullkomligtrevolutionerat branschen, och utan dessa hade jag inte varit i den position jag är i dag.

#Sheepr - en groupon klon med positiva effekter

Som fjolårsvinnare av "årets SSWC-bild" hörde Tomas Wennström av sig till mig angående ett hemligt projekt som skulle dra igång inför SSWC,  och undrade ifall jag hade lust att hjälpa till. #Sheepr gick ut på att man tillsammans med mig och fåren på Tjärö skapade ett roligt porträtt. Kostnaden för denna tjänst var att man skulle donera 100 kr till ett välgörande ändamål. Trots att fåren gång på gång vart lite väl snabba och bångstyriga fick vi en del bilder. Som en extra bonus fanns det även ett gäng ponnyer som mer lättvilligt ställde upp på bild.

 

Så här i efterhand är jag extremt nöjd med resultatet och responsen har varit massiv sedan jag publicerade bilderna på flickr. Skriv gärna en kommentar om vilken av bilderna som ni tycker allra mest om!