Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Porträtt på Therese Göterheim

Porträtt på Therese Göterheim

Jag älskar verkligen sociala medier!  Förra veckan fick jag besök av Therese Göterheim som jag tidigare träffat på en tweetup på Scandic Anglais här i Stockholm. Sen en tid tillbaka har Therese  arbetat för ett företag som heter ProAct. Inför hennes stundande resor ut i världen behövde hon en snygg och trevlig profilbild så att folk kan känna igen henne både online och offline. Som så många andra i min generation twittrade Therese att hon sökte en fotograf och hamnade således i min studio. Jag kan lugnt säga att jag inte hade varit där jag är i dag ifall jag inte använt mig av verktyg som twitter, facebook eller reco. Att vara tillgänglig på samtalsplatser på nätet och interagera med "främmande" människor är otroligt givande, och efter en tid kan det även vara ett bra drag rent ekonomiskt, förutsatt att du är ärlig och öppen.

Nu över till uppdraget.

Inför fotograferingen fick Therese i uppdrag att ta med sig enfärgade plagg och eventuellt någon färgglad accessoar. För en mer livfull bild kan man enkelt framhäva en färgglad detalj i bilden med ljus. I grunden handlar det inte om vilken utrustning du har, utan hur din modell trivs med situationen. Den stora utmaningen när man ska föreviga en person som inte är van att stå framför kameran är att få honom/henne att se bekväm ut.  Är din modell inte bekväm eller litar på dig så blir det inte bra bilder.

[gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="ID"]

I efterredigeringen har jag plockat bort en del hårstrån på kläderna samt förstärkt kontrasten i hår och ögon. Jag har även plockat bort en liten hårtuss i några av bilderna. Lite pilligt men ibland är det rätt roligt att sitta och leka i photoshop. Utrustningen jag använde var min trotjänare Nikon D700 med Nikkor AF-S 70-200 /F2.8G ED VRII. Ljussatt med både Beautydish och Octabox framifrån, ett sidoljus till vänster och slutligen en blixt på bakgrunden.