Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Pressbilder: Samsung sponsrar Friends Arena

Samsung_Friends_Arena_MG_7491

[gallery link="file" order="DESC" columns="4"] Elektronikjätten Samsung sponsrar Sveriges nya nationalarena i Solna under tre år med en massa gadgets. Friends Arena kommer att utrustas med nästan 1 000 stora skärmar runt om på arenan och alla anställda får Samsungprodukter såsom mobiltelefoner och surfplattor.

Förra veckan fick jag vara med och dokumentera när avtalet undertecknades och Samsung fick sig en rundvandring runt arenan.

Så här skriver Samsung i pressmeddelandet.

Som officiell partner och leverantör kommer Samsung att förse den nya nationalarenan med ett smörgåsbord av produkter. Inne på arenan installeras nu nästan tusen digitala skyltar som ska visa allt från menyer i kiosker och barer till händelserna inne på arenan. I logerna finns såväl vinkylar som högtalarsystem, som anslutits till arenans centrala ljudsystem. Dessutom kan gästerna både justera volym och beställa mat från Samsungs surfplattor.

Från att döma av rundvandringen så kommer denna arena vara ett riktigt monster till byggnad och kan ta emot 65 000 besökare vid konserter.

Arenans invigning sker den 27 oktober och kommer att livesändas via public service. Enligt anställda på arenan lär vi knappast få se ett större spektakel förrän Sverige arrangerar ett sommar-OS.