Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Rachel Bråthén - Yoga Anywhere för Stark magasin

StarkYogaCF005409

[gallery link="file" order="DESC" columns="4"]

När det inte går som man planerar

För den här fotograferingen hade jag valt ut att fotografera mot fontänen i Karlaplansrondellen. Planen var att använda den stora vattenstrålen i mitten som en del av min bakgrund. Men vad händer, dagen innan vår fotografering så tömmer de fontänen och inte nog med det så är väderleksprognosen allt annat än positiv inför morgondagen.

Det intressanta med uppdrag som dessa, de som man inte kan boka om. Är att man löser det ändå, och i det här fallet blev det förmodligen bättre och roligare än den ursprungliga idén.

Mood gallerian - Stockholms senaste galleria fick bli bakgrund.

Vi valde entrén till Mood mot regeringsgatan eftersom lysrören i taket gav en intressant bakgrund. Något som också förhöjer bilderna är alla människor som går förbi med förvånade blickar.

När man arbetar med proffs som Rachel är jobbet som fotograf väldigt enkelt, sätt ett ljus och bara följ med. För när hon sätter igång då gäller det att hänga med.

Dessa bilder är fotograferade med PhaseOne IQ140 och med Profoto Acute B2 blixt. Det blev verkligen ett test i vattentålighet för hela utrustningen och när touchskärmen började reagera konstigt blev man lite orolig att något hade hänt. Men efter att man kommit in i värmen och vattnet dunstat fungerade allt prima igen.

Bilderna är redigerade i Capture One, där jag färgjusterat, efterbelyst och skärpt upp för tryck och webb.

Om ni är intresserade av veta mer om Rachel Bråthén och om de olika yogaövningarna kan man läsa intervjun som Lina Skandevall gjorde med Rachel i det senaste numret av Stark magasin som finns i välsorterade tidningsaffärer, eller att beställa via interpress.