Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Releasefest för Musiksverige

Elisabet Widlund och Anders Rydell, Releasefest för Musiksverige

Igår var jag och flickvännen på den nystartade intresseorganisationen Musiksveriges releasefest på Kåken (Restaurang 1900) - en organisation som vill ta ett helhetsgrepp om den kommersiella musikbranschen. Organisationens vd, Elisabet Widlund, tidigare anställd på Westander PR hade bjudit in oss. Kvällen hade ett späckat schema som innehöll följande (hämtat från musiksverige.org):

Festen inleds med ett samtal om Musiksverige mellan journalisten Anders Rydell och Musiksveriges nytillträdda vd Elisabet Widlund.

Sedan följer en paneldebatt med Hanna Fahl, programledare för P3 Populär, Per Strömbäck, redaktör för webbforumet Netopia och Marie Dimberg, tidigare på EMI Sverige och EMI London, nu manager på D&D för bland andra Roxette, Peter Jöback, Lisa Miskovsky, Agnes, Familjen och Cookies N Beans. Paneldebatten leds av Anders Rydell.

Debatten mellan Hanna, Pär och Marie, vart väldigt intressant att lyssna på och Hanna stod ut som den enligt min mening mest hoppfulla inför framtiden. Pär Strömbäck ville göra om internet helt och fullständigt och efterfrågade ett mer reglerat protokoll. Trots denna önskan om reglering var Pär extremt kritisk till Apple, vars affärsmodell han liknar med fascistiska metaforer.

[gallery link="file" columns="2" orderby="ID"]

Jag önskar Elisabet och Musiksverige ett stort lycka till i framtiden och ser fram emot att följa deras utveckling.