Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Fastighetsägarna Sverige

Porträtt Fastighetsägarna Sverige

Att fotografera en konsult på ett "icke-konsultigt" sätt

Första gången jag mötte Martin Lindvall var inför fotograferingen av hans porträtt i boken Politik 2.0. Då var uppdraget att ta en bild som inte var så "konsultigt". Ett begrepp som jag hade lite svårt att få kläm på. Martin var väldigt tålmodig när jag provade allehanda poser, vinklar, glada och spexiga bilder, bilder där jag fick honom att ta kavajen över huvudet (kan visas mot en rimlig summa pengar ;)). Efter en dryg timmes fotografering och två lokalbyten var vi nöjda och redaktören valde en "enkel"  bild på Martin sittandes utan kavaj.

Tur att människor har tålamod

Trots min tortyr kallade Martin mig på möte inför en porträttfotografering för organisationen Fastighetsägarna Sverige där han jobbar. Uppdraget gick ut på att ta enkla porträtt som gick att använda i många sammanhang. För att minimera störningsmoment bokade vi in ett mötesrum på kontoret och fotograferade mot en projektionsduk, extremt användbart. Hör det nu alla företag: investera i en projektionsduk om inte för annat till en eventuell porträttfotografering!

Fotografera flera människor under flera dagar

Totalt skulle tolv medarbetare fotograferas under två tillfällen. Den stora utmaningen vid uppdrag där många ska fotograferas under flera dagar är att få samma stil på bilderna. Trots att man har samma inställningar vid alla tillfällena måste man komma ihåg utsnitt och se till att ljusförhållandet och riggningen ser likadan ut.

Därför kan det vara till hjälp att man ser till att anteckna sådant i förväg, eller fotografera in i datorn för att jämföra bilderna mellan sessionerna. Jag glömde så klart att anteckna inställningarna men tog en bild på uppsättningen och jämförde bilderna i datorn för att få så likvärdigt resultat som möjligt.

[gallery link="file" columns="2" orderby="ID"]