Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Stämningsbilder åt Netjobs

bilder för Netjobs ©Tobias Björkgren

Inför namnbytet och nylanseringen av webbplatsen tog Björn på Netjobs, tidigare Svensk internetrekrytering, kontakt med mig. Han hade läst mina rekommendationerReco och tagit en titt på min portfolio. Vi bokade in en fotosession redan dagen därpå (ibland är det snabba puckar). Det blev en heldag på Netjobs kontoret där jag kände av stämningen och fotograferade människor med datorer och telefoner i olika konstellationer. [gallery link="file" order="DESC" columns="4" orderby="ID"]

Duotone för att matcha färgen på webbplatsen

Den nya webben skulle ha ett blått tema och därför levererade jag bilderna i både färg och blå/vitt (dvs svart/vitt fast den svarta skalan har ersatts utav en blå färg). Det är ett ganska roligt och enkelt sätt att få färgmatchningen, men missbruka ej.

Utmaningar

Det gick tyvärr inte att fotografera på en del önskvärda platser i lokal eftersom företaget var i akt att byta namn och logga. I stället fick vi montera ner en massa ljudisolerande skärmar för att få en mer öppen känsla där vi kunde fotografera. Bara riggningen av den första scenen tog över en timme. När det var dags för efterredigering upptäckte jag att den orange-genomskinliga whiteboarden i bakgrunden reflekterade lite väl mycket ljus från mina ljuskällor (3 stycken SB900, varav två i paraplyer och en reflekterande i taket). Det krävde en hel del pill med healing brush, patchtool och även blandningslägen för att fixa till. Ett ganska pilligt men roligt efterarbete. Av någon konstig anledning börjar jag uppskatta mer och mer att sitta i photoshop och maska bort hårstrån och fixa fläckar.