Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Porträtt på Inno Scandinavia

Porträtt - Inno Scandinavia

Jonas Björkman är en vän till mig från mitt sista år vid Linköpings universitet (well inte tiden jag pluggade, men tiden då jag vid någon form verkade vid campuset). Då vart Jonas en utav de rådgivande krafterna på VentureZone, och hjälpte studenter att starta och driva företag. Jag träffade Jonas igen vid en politikerutmaning hos entreprenörskyrkan och fick då reda på att mina kunskaper eventuellt behövdes i framtiden. Så vips trillade det in ett litet mail om vad som önskades och en porträttsession bokades in.

Inno Scandinavia - Rådgivning

Inno Scandinavia är någon typ av konsultverksamhet (Jonas förklarar det så mycket bättre än vad jag gör) som hjälper forskare och innovatörer att driva sina projekt. I Tyskland är de riktigt stora då de till och med sitter på en liten summa pengar som kan riskfinansiera några smarta lösningar. I Sverige är de inte lika stora än.

Färgglad porträttriggning - lösning?

Mitt uppdrag under dagen bestod av att fotografera 7 stycken personer med en bakgrund som inte är vit och tråkig. Jag ögnade igenom kontorslandskapet och fastnade för i princip den enda saken på hela stället med färg (förutom ryggarna på pärmarna). Lampan i konferensrummet fick det bli.

Efter lite uppriggning och ljussättning på mr Jonas så drog vi igång med fotograferingen.[gallery link="file" columns="2" orderby="ID"]

Det roliga med att fotografera personal

Det är litet utav en ynnest att få komma in under en dag, bilda sig en uppfattning av företaget och personalen för att sedan dra vidare till nästa ställe. Man får en liten inblick fast i många olika företag. Man lär känna lite på vilka personer som jobbar där och vad de gör. Förhoppningsvis så när man lämnar företaget har minst 1 eller 2 personer släppt sin rädsla för att bli fotograferade.