Fashion and commercial Studio | Tobias Björkgren
Photography
 All rights reserved

News

Latest from Tobias Björkgrens visual world, some behind the scenes look and the latest news from his shoots.

Internetdagarna 2010

2010-10-26_D700_stiftelsen .SE_Internetdagarna_DSC4955

#IND10

Förra veckan fick jag äran att dokumentera årets upplaga av Internetdagarna. Jag var egentligen inte alls tilltänkt till uppdraget och blev anlitad i sista sekund utav Måns (via rekommendation på twitter) från stiftelsen .SE, eftersom den tidigare fotografen var tvungen att avboka sig. Stiftelsen .SE är organisationen som förvaltar alla svenska .SE domäner och gör en hel del annat som har med den svenska infrastrukturen på nätet att göra, samt att arrangera konferenser som den här.

Evenemangsbilder med en twist

Det var ett väldigt roligt uppdrag och lärde mig en hel del. Tidigare när jag fotograferat har det oftast varit på människor som givit medgivelse om att bli fotograferade för reklam eller utav människor helt i dokumentationssyfte. Dessa bilder från Internetdagarna ska vara bilder med människor men där man inte ska direkt urskilja vem det är för att slippa hämta in allas medgivande på plats. (Kan vara rätt bökigt när det är över 100 personer på en bild.

Creative Commons

Jag hade sjukt roligt under fotograferingen och jag har även hört från Måns att han är nöjd över resultatet. Vore riktigt roligt att få samarbeta med .SE i framtiden och att även göra liknande jobb för andra evenemang och organisationer. Något som är extra roligt är att alla bilder som är fotograferade och upplagda i IND10 gruppen på flickr är i CC-BY licens, vilket innebär att alla får använda bilderna så länge som man anger upphovsmannen/kvinnan.

Mer

Fler bilder finns att se i mitt flickr galleri, eller på internetdagarna 2010's flickr-grupp #IND10